2013. szeptember 14., szombat

Hétköznapi dolgok hétvégén

Miután megírtam a tegnapi blogot, jöttem rá, hogy péntek 13 volt. Én meg bemerészkedtem a cápás óceánba. De mivel szerencsésen megúsztam, hülye voltam, hogy nem vettem lottót. Itt ugyanis naponta húzzák. Na mindegy már, ma se vettem :)

Ma délelőtt vásárolni mentem. Semmi extra, csak kaját, szóval nem újabb plaza bejárás történt. 

Elindultam. Ez a mi utcánk, ez a csík meg a járdám. Járdák ugyanis jobb helyeken nincsenek :)

Megyek tovább, hopp egy Cadillac szalon és szervíz:

Lépdelek fel a hídra...

 és csak megyek...

jobbra fényképezek egyet és megyek tovább...Átértem. Első ház balra


De én betérek jobbra a kis családi házas utcácskába.

Kerítésre nem telik, bezzeg két autóra és egy motorra igen :) Végig ilyen házak, szebbnél szebbek. Aztán felfedeztem a kerítést is. A házak mögött van, a hátsó udvar és a medence azért körbe van kerítve. Gondolom, hogy az aligátorok ne másszanak be a vízbe, mi másért :)


Üldögélés az almafák alatt... vagy mi :)
 Aztán végül megérkeztem. Ez a helyi közért :)
És a feljárat

Persze mire ideértem, csurgott rólam a víz. Bent meg persze utána szuperül rám fagyott a vizes ruha. Múltkor nem volt időm rendesen körbenézni, na de most aztán végigbogyóztam mindent. Már amiről tudtam, hogy micsoda. Találtam megfejtésre váró gyümölcsöket, legközelebb szótárral megyek. 

Mindent lehet kapni. Mindenből 80 félét és abból is 8 méretben. Mondjuk bulgurt pont nem találtam, de minden más hasonlót bőven. Pl a köles itt nagymenő, vagy tízféle ízesítésben kapható.

Mondjuk ezen azért kiakadtam:
Igen, ez az. Tojásfehérje tízféle kiszerelésben. Noormális? :)
 Azért hogy egy picit rólunk is megemlékezzenek:
920 Ft kilója
Ez meg csak úgy érdekességként, két ujjnyi vastag. Még jó, hogy havi, mire a végére érnék már úgyis másik hónap van. Azért csak kéne venni egyet. Bár a repülőn ezzel biztos túllépném a súlyhatárt :)


Jól bevásároltam, bár a fenti képeken lévőkből nem vettem. A pénztáros mellett tüsténkedő pasi megint nagyokat nézett, mikor elkezdtem magam pakolni a saját kis szütyőimbe. De aztán megsajnáltam és végül ketten pakoltuk :)

Aztán kimerészkedtem megint a forróságba, két vállamon szatyor és uzsgyi. Vagyis inkább vánszorgás, de fényképezni azért visszafelé sem voltam rest.

Bougainvillea (murvafürt). Ezek valamit rosszul csinálnak, az enyém évente meghalt és mindig újat kellett venni, vagy ha áttelelt, egy darab virágot hozott. Ez meg??


Postáskocsi. Jobb kormányos és jobb oldalon nincs is ajtaja. Megáll, postás kipattan, levél ajtóig bevisz, majd beugrik és megy is tovább. Kis vicces, csendes autó.

Aztán kiérek a híd utcájára. Ez a legközelebbi pláza, ide mégsem tértem még be. Állítólag csak nézelődni érdemes bemenni, mert az üzletek nem az ilyen kis bevándorlók pénztárcájához lettek kitalálva. Mindegy, majd bemegyek, fotótémának jó lesz.


Szörnyű, hogy minden nap itt kell elsétálnom akárhova is indulok :)


Aztán már megyek is a hídon vissza, de most a másik oldalán. Itt is jobbra nézek, egy játszótér a híd tövében, majd a kilátás.


Majd megint a "szigetemen" vagyok, ahol tettem egy kis kört a fényképek kedvéért, pedig itt már patakokban csurgott az arcomról a víz. Miért is ne délben járnék vásárolni.
Buszmegálló

Útelválsztó. Kár, hogy nem tartják rendben :)
 Cadillacnél be és már mindjárt otthon is vagyok.

Ebéd után mi mást is tehettem volna, irány a beach.

Van a part mentén végig külön sétáló-futórész és van külön egy, ahol a bringások tudnak menni.

Kicsit arrébb telepedtem ma le, mint tegnap, mert itt sokkal lankásabban lejtett a part és szépen be lehetett gyalogolni. Szóval ma nem a parton evickéltem, hanem be is merészkedtem, bár egyszer-kétszer meghátráltam, mert több medúzát is láttak a mellettem táborozók. Én csak egy nagyobb rózsaszín pacát (lásd a képen ha látod), meg egy kicsi fehéret. Végülis nem cápa :)

 Pihenkésztem, nézelődtem, fényképezgettem. Mint egy szürke hétköznapon :)
Távolban egy fehér vitorla

Titanic vagy Costa Concordia :)
Ja, délelőtt vettem magamnak egy törölközőt is végre


Aztán estefelé elindultam haza.
Még egy teknős, van egy csomó

Templom nyílt nap, arcfestéssel :)

Retro parkolóóra 
Még egy hétköznapi dolog, de szép és okos megoldás. Az utcák kifelé lejtenek. A szélén ilyen vízelvezető. Ráadásul véletlenül sem kell csatornafedél az utca közepére, amire tuti mindig rámész kocsival, szépen el lehet azt helyezni.


És végül a szabvány floridai rendszám

És ha valakinek még ez sem elégé tetszetős, bár szerintem szuperül néz ki, akkor csináltat magának akármilyet. Akár ilyet: