2013. december 21., szombat

Látogatók

Van pár nap elmaradásom, így röviden írok az eltelt napokról. Csütörtökön iskola után siettem haza, úgy volt, hogy fát díszítünk a házinénivel. Helyette végül csak az erkély meg a szobám ablaka lett feldíszítve, de azok is szépek lettek. Egy kis karácsonyi hangulat (szerűség) a trópusokon :) Kb ennyi történt, meg volt egy hosszabb telefonbeszélgetésem az egyik kedves kolléganőmmel és nagyon jó hírekkel várt, ugyanis meglátogat idekint nemsokára. Juhé! Mondjuk kevésbé jó híreket is hallottam a munkahelyemmel kapcsolatosan, de ezt inkább hagyjuk is, végülis szabadságon vagyok vagy mi.
Az utcai ablakom
Pénteken könnyes búcsút vettem az osztálytársaimtól és a tanáraimtól - vagy inkább kárörvendőt - és megkezdődött a szabadságom szabadsága, azaz a két hét szünet a nagy teendők után :)

Suli után South Beach-i sétára mentem időhúzásként, ugyanis este jelenésem volt valahol. Üldögéltem két parkban is, belekezdtem az újabb könyvembe, na meg sétáltam fel-alá. De mivel már feltérképezett terepeken, ezért túl sok képet nem csináltam, bár egy-két dologra még most is rá tudok csodálkozni, amit addig valahogy nem vettem észre.

Mikor arra járok, mindig készül egy újabb fénykép, egy újabb dátummal.
A hőmérséklet persze nem nagyon változik az idő sietős múlásával ellentétben.
Harley Davidson kiállítás.
Na jó, egyszerűen csak parkoltak az út szélén
Ez csak úgy, egy hangulatos házikó
Aztán mikor már közeledett az idő, buszra pattantam és vagy másfél óra utazás után megérkeztem a célállomásra, ami pedig a Miami vonatállomás volt. Ugyanis már most is érkezett egy látogatóm, méghozzá az anyukám. Tampából jött vonattal, előttem ott volt látogatáson, most pedig nálam vendégeskedik. Vagyis együtt vendégeskedünk ott, ahol lakom.

A vonat. Hosszú, mint a vonatfütty.
Eleje is van ám.
Welcome to Miami.
Itt még beöltözve
Hazafelé sétálva fényképeztem ezt a pénz-kutat.
Azaz ki sem kell szállni a kocsiból pénzfelvételhez
és kisebb banki tranzakciókhoz.
Nooormális? :)
Első napra Miami fő pozitívumának bemutatása céljából a december 21-i csodálatos napsütésben egész napos strandolást iktattunk be. Óceánpart, homok, kagylók, pálmafák, sós levegő. Délelőtt még eléggé fújt a szél és nagy küzdelem volt a víz szélén talpon maradni a hullámokkal szemben - párszor el is veszítettem a játszmát -, de később enyhült a szél, a nap ereje szerencsére nem. Jó meleg volt, rákvörösen-medvebarnán sétáltunk hazafelé kora délután. Holnaptól viszont nincs megállás, irány Horány... vagyis Miami :)
Kék medúza a parton.
Jó sok volt belőlük, persze ők kevésbé élvezték a homokot, hisz kimúltak :)