2013. október 16., szerda

Költözés után

Tegnap nem írtam, mert a sarkokat számoltam. Na persze az már csak a legvégső mozzanat volt elalvás előtt a nagy költözködés után. Nem volt egyszerű, baromi sokat pakoltam és segítettem, talán túl sokat is. De mindegy, ezt a témát inkább hagyom is. A lényeg, hogy már elhelyezkedtem az új szobámban, ami szerintem jobb, mint az előző. Szóval máris otthonosabban érzem magam, ráadásul szép világos, két nagy ablakkal. Majd fényképezek is, csak a lakás többi része még teljes káosz, ami szerencsére már nem rajtam múlik.

Most viszont ígéretemnek megfelelően kint ülök a stégen és innen blogolok. Szar az életem idekint, most már biztos. Szerencsére most hűvösebb az idő, persze mivel már este van, de azért pulcsi még most se kell. Inkább csak annyi a lényeg, hogy nem folyik rólam a víz, lágyan lengedez a szél, közben a víz itt áramlik előttem. Mindez képekben is.

Íme a víz áramlása,
amibe zavaróan belelóg egy láb, de így talán hitelesebb a pozícióm :)

Jobbra a stég és a messzeség

Balra az a bizonyos híd


Na jó ezt már csak úgy a vicc kedvéért.
Legalább látszik, hogy már alakul a színem,
bár a lábfejem foltokban fehér, különböző papucs nyomokban (ráadásul lakktalanul épp)

A hátam mögött pedig nem mellékesen ez található. Belső udvar medencével.
Bal első alsó (mint a fogorvosnál) a mi rezidenciánk amúgy.
Jé, valaki fallabdázik a túlsó parton, áthozta a víz a hangot :) Persze ingyenes, nyitott helyen.
Balra fehér fal előtt fehér nadrágos ütögetős muksó

Ja, balra az egyik szomszéd csónakja áll.
Jobbra meg egy másik amúgy, mögötte pedig egy rendőrcsónak.
Mivel kezd besötétedni és persze jó közel ülök egy lámpához, agyon csípnek valamik. Ugyanis nem szúnyog. Mini fekete izé repked mindenhol ilyenkor, nem látod, csak érzed. Mármint már utána, mikor viszket. Jelenleg a lábam vagy öt helyen egyszerre. Szóval bevonulok a szobába.


Folytatás idebentről. Legközelebb jobban felkészülök és hosszú nadrágban megyek ki. Ha hoztam egyáltalán olyat :) Pedig azt hittem látok egy-két-nyolc delfint ugrándozni a vízben, de nem volt szerencsém. Na majd legközelebb.

Amúgy tegnap a költözködésen kívül sok minden nem történt, talán annyi, hogy egyszerűség kedvéért étterembe mentünk megint enni. Most nem kísérleteztem, egyszerűen csak rántott csirke falatkákat ettem cole slaw salátával, ami ugye otthon a KFC-ből jól ismert, itt meg nem kérdés, hogy ismert. Fincsi volt minden, de hatalmas adag, mint mindig, így megint elcsomagoltattam. Jó lesz az ínségesebb időkre :)

A bár rész, pont mint a filmeken.
Sokan nem csak isznak, hanem ott is esznek a pultnál.
Ha valaki fizet egy kört, megkongatják a harangot.
Na és pénz van felszúrkálva a "plafonra" :)

Elég desing-os


Ez itt a reklám helye


Patrick Flanigan. Valami köze csak van a helyhez :)


A kajácskám :)
Balra fent az előétel, fincsi fokhagymás kenyér.
Jobbra pedig a kicsi limonádés pohárkám, amit persze elhozhattam :)
Ma már nem siettem haza, elég volt hétfőn és kedden, muszáj volt egy kicsit kikapcsolódnom. Igazából nem izgit csináltam, csak kellett egy-két dolgot vennem, így végülis shoppingolni mentem. Nem ruhát kerestem, de egy fehér Lee capri nadrág mégis velem jött kemény 10 dollárért. Igazából egy-két illatszert kellett vennem, amiből kifogytam. Jó sokat nézelődtem persze, órákat elvoltam. Aztán hazajöttem éhesen, így a maradék lasagne-t, amit még egyik nap az olasz étteremből menesztettem, ettem meg. Vicces volt, mert a mikrót még csak-csak be tudtam szuszakolni egy helyre ahol be is tudom dugni, de evőeszközt nem találtam sehol (szerintem azok még a régi lakásban vannak, mert csak a nagy dolgokat hoztuk át... no comment), így jobb híján a kaja csomagolásául szolgáló műanyag dobozból kanyarítottam ki körömollóval egy kanál-szerűséget és azzal fogyasztottam el. Mondjuk olyan éhes voltam, hogy kézzel is megettem volna, de szerencsére amit műveltem, nem látta senki :)

Szóval most csak telnek a dolgos hétköznapok, de már azt tervezgetem, hogy hétvégére valami izgalmas programot kellene kitalálni. Bár még eléggé képlékeny, de azt hiszem ki kellene tennem a lábamat Miami Dade megyéből :)

Azért fényképezgettem egyet-kettőt reggel is és délután is a suli környékén.
Hotel az Ocean Drive elején

Retro Miami Beach. Na jó, art deco.


Sétány, szemben a fák mögött narancssárgállik a Starbucks :)Mókus etetés :)
A fán picit feljebb megtalálható a célállat is, de a kutya a legnagyobb.
Szerintem azt hiszi mókust kap reggelire :)

Az iskolám melletti sarkon található reggeliző-ebédelő-vacsorázó hely.
Még nem néztem be.

Rég fényképeztem kocsit. Sárgát meg főleg :)


Hát még rózsaszínt :)