2013. december 5., csütörtök

Hollywood

Tegnap egy kisebb vacsora után desszertként áfonyát fogyasztottam. Hát, pont olyan finom volt, mint ahogy kinéz.

Mondjuk ez már nem helyi, hanem Argentínából jött,
de a lényegen nem változtat

Igen, mindet benyomtam :)
Ma pedig iskola után a Csepregi koncerten megismert magyar sráccal mentünk össze-vissza. Első utunk a magyar pékségbe vezetett, ami igazi nevén európai pékség, de szerintem csak azért, mert Európát talán ismerik a helyiek, Magyarországot viszont csak elvétve. Vicces volt, ahogy beléptünk mindenki magyarul beszélt odabent. Mondjuk aztán volt egy-két "idegen" vásárló is, de persze azt sem tudták mi az amit kérnek, nem úgy, mint mi. Láttam sok mindent, zserbót, kókuszgolyót, kókusztekercset, hókiflit, gesztenyepürét, stb és ettünk sok mindent (fel sem merem sorolni). Vásároltam elvitelre is, vettem igazi finom kiflit (ugyanis itt minden kenyérféle más liszttel készül, mint otthon, így a közelében sincs az íze), vettem egy túrósbatyut és kőrözöttet! :) Meg is állapítottam a helyszínen, hogy jó hogy nincs kocsim és nincs közelebb, különben túl sokat járnék oda :) Pont úgy, ahogy egy nénike, aki állandóan ott üldögél, pedig ráadásul Miamiban lakik és innen jár fel oda, csak hogy jókat beszélgethessen magyarul és persze jókat ehessen. Olyan nagyokat röhögcséltünk bent, hogy még a süteményeket készítő - természetesen magyar néni - is kijött megnézni mi történik az eladótérben. Jó sokáig ott üldögéltünk és eszegettünk minden félét, aztán csak elindultunk utunkra. A pékség amúgy Hallandale Beach-en van (az érdeklődőknek), onnan pedig Hollywood-ba mentünk. Na nem a kaliforniaiba, csak ide a floridaiba :)

Sütik, csokik dögivel

Magyarország térkép... és egy Gyurta Dani fotó! :)

Szaloncukrok, kenyerek, minden-minden magyar

Hollywood óceánparti sétány

Nagyon hajaz a Fort Lauderdale-i partra,
mondjuk az már nincs is innen messze

Persze pálmafák itt is voltak
Aztán nem mintha megéheztünk volna a pékség után, de megláttuk hogy egy hangulatos kis bárban főtt kukoricát eszeget valaki a pultnál. Hát, ezt nekünk is ki kellett próbálni, a sok édesre kellett egy kis sós :) A pincérnő akcentusán egyből éreztük, hogy szomszédos országbeli lehet és persze nem is lőttünk mellé, hisz hamar kiderült, hogy Romániából való.

Durva összeöltözés! A pasi táskája és sapkája olyan mintájú,
mint a nő ruhája. Totál gáz :)

Azért van tejbetök fejem, mert az ablak mellett egy zuhanyzó volt,
ahol éppen prickoltak véletlenül engem is a vízzel

Itt jártunk
Tengerparti hangulat

Itt még azt hittem, hogy David Hasselhoff Baywatch neve olvasható a kövön,
de most néztem meg a neten és azt nem így írják. Mindegy, nekem az és kész :)

Az ablak nélkülem

Székek is voltak, na meg nézők.
Épp vége lett valaminek és nem sokkal utána kezdődött valami másik műsor,
de nem vártuk meg.
Mindezek után hazafelé vettük az irányt, de én végül South Beach-en kötöttem ki, mert meg akartam nézni magamnak az éppen zajló Art Basel művészeti fesztivált. Mondjuk jó későn értem oda, már tök sötét volt, de azért nézelődtem picit. Persze most mindenhol minden erről szól, szóval kb 1%-át láttam, ráadásul pont a legmodernebb művészethez volt szerencsém, ami tőlem igazán távol áll, de talán holnap megnézek magamnak másik helyszínt is.

Ez például egy szobor

Ez meg egy másik

Az előbbiek után ezen már nem is csodálkoztam

Hát, ja

Állítólag ez is művészet.
Szerintem meg nem, de persze mindenki fényképezte még ezt is.
Hogy ne maradjak le a többitől, én is :)

Az ilyen szökőkút otthoni is nagy szám.
Persze én csak egyszer jártam arra, pont mikor a nagykövetségen
a vízumomért "kuncsorogtam"

Kötélhúzás

A válasz egyértelműen az alábbi, azaz fake,
azaz picit sem igazi művészet,
 csakis valami béna utánzat
Ez volt ma. Holnap jön a mikulás. Csizmámat kipucoltam, ablakba kitettem, hátha :) Na jó, csak a strandpapucsomat, mert csizmám nincs, de a lehetőséget meg kell adni. Mondjuk a szán igencsak csikorogna a kátyúmentes aszfalton, a rénszarvasoknak, meg magának Mikinek is baromi melege lenne a tűző napsütésben, de egy próbát megér.