2013. október 4., péntek

Vizsgákon innen és túl

Pontosabban most már túl, hisz tegnap volt a szóbeli, ma meg az írásbeli megmérettetés. Akár arra is foghatnám, hogy azért nem írtam blogot tegnap, mert tanultam, de aki ismer, tudja hogy az nem én lennék :) Elvileg mindkét vizsgám jól sikerült, persze nem tudhatom, mert még eredmény. De nagyon remélem, hogy magasabb szintre léphetek, mert a tudásvágy hajt és nem a tötymörgés :)

Tegnap suli után sétáltam egyet a parton, íme néhány fénykép. Helyszín, mint tudjuk South Beach, ráadásul ott, ahol a híres Ocean Drive kezdődik (fentről).

Parti sétány, kutyazacskóval együtt :)
Itt tényleg mindenki fel is szedi maga után. Mármint a kutya után.

Lummus park

Mondjuk ez legyen "Üdv a nyárból az őszbe" képeslap :)

Ez a kis ház amúgy egy Starbucks

Szállodák, éttermek, miegymás
Aztán sétáltam egy nagyot a Lincold Road-on.

Este azért itt biztos nagyobb a nyüzsi :)


A már emlegetett Victoria titka és leánya, Pink :D 

Sok-sok keresztutcán át kétoldalt végig üzletek,
éttermek és bárok, középen pedig az ülőhelyek.

Ilyen kellene a pesti utakra, nem a virslivékony versenykerék :)
Persze megint jó sokat sétáltam, így úgy gondoltam megérdemlek egy kis kényeztetést, ezért végre beültem életem első mexikói éttermébe (inkább csak kajáldába) és próbáltam megfejteni, hogy mit is akarok enni. Nem sikerült mellényúlnom, nagyon ízlett.

Két amcsi kajálda, de nem csábultam el.

A választásom inkább erre esett
Hangulatos

És finom. Íme egy lencseleves

És egy taco tál babal és rizzsel.
Persze baromi sok volt, de kaptam egy dobozt és elhoztam a maradékot :)
Arról talán még nem meséltem, hogy mi a szokás itt az éttermekben. Bár mivel ez volt az első itt Miamiban, ebből még messzemenő következtetéseket nem vonhatnék le, de mivel két éve már jártam Floridában, mégiscsak megteszem. Az előétel ingyen van, általában vagy saláta vagy leves. Na itt az én levesem menü része volt, előételként viszont mindenkinek nachos járt szósszal (mint otthon a moziban, bár mégis más). Az üdítő a másik dolog. Egyet fizet, sokat ihat. Szóval újratöltik a poharadat ingyen, amíg bírod vesével. Sőt, még elvitelre is akár :) Evés közben pedig odajönnek, megkérdezik minden oké-e. Nem tolakodóan, baromi kedvesen. Ez nem rossz vendéglátás szerintem.

Aztán hazacaplattam "tanulni". Hogy a jármű se maradjon le, tátott szájjal, nyálcsorgatva készítettem az alábbi képeket hazafelé menet.

Na ja, kinek az iskolabusz, kinek a Maserati :)


Erről jut eszembe. Ma majdnem nekimentem egy oszlopnak, mert megnéztem magamnak egy Ferrarit. Mindig is mondták, hogy balesetveszélyes jármű az autó, bár eddig nem értettem, hogy miért ;o)

Ja és nem értem, hogy vettek rá itt minden sofőrt, de baromi türelmesek a zebrán átkelő gyalogossal szemben. Bezzeg amit otthon művelnek egyesek, hogy üresben egy-két gázfröccsel veszik rá szegényeket, hogy jobban szedjék a lábukat a zebrán... (vagy ezt csak én szerettem játszani? :DD) //Hiányzik a vezetés...//

Ha már a mai napnál tartok, át is ugrok rá gyorsan. Írásbeli teszt kipipálva, üldögéltünk utána még egy picit és beszélgettünk egy-két iskolatárssal, majd levezetésként a nehéz hét után shoppingolni mentem. Valaki nemrég elárulta, hogy van nem túl messze a sulitól egy-két jó bolt, oda néztem el. Órákon át elvoltam két üzletben, rengeteg mindent próbáltam, nézegettem. Kezdem rosszul érezni magam, hogy nekem még mindig nincs valami jó kis táskám, de most sem találtam még meg azt, ami a szívem csücske, de meglesz, érzem. Íme egy újabb bizonyíték, hogy LV (azaz Louis Vuitton) mellett MK (azaz Michael Kors) is mindenhol és mindenkinél képviselteti magát.


A vásárlás pedig itt zajlott:

Durván sokáig tarthatott ezt a strandlabdát szájjal felfújni :)
A szerzeményem pedig:
Nem titkolom az árát, ami 62,5% kedvezmény után ennyi (kiszámoltam :)
A lényeg viszont, hogy Calvin Klein, gyönyörű és kényelmes.
Otthon még egy noname bőr papucs is bőven többe kerül.
Ráadásul ma végül mégis elcsábultam és amcsi kajásra fanyalodtam. Éhesre vásároltam magam, így hazafelé megálltam egy Burger & Shake nevű helyen.
Bár a kép minősége nem lett a legjobb, de azt hiszem jó helyet választottam.
Konkrétan Guns n' Roses-ra támaszkodva vártam a frissen, nekem készített hamburger elkészültét.

Aztán kiültem az utcára, és a naplemente fényében elpusztítottam

Igen, ez egy "szeletke" hús... úgy két ujjnyi vastag :)
Isteni finom volt, de egy hétre jóllaktam vele, olyan sok volt.
Hazafelé már sötétedett, így csak egyet-kettőt kattintgattam. Na meg különben is örültem, hogy menni tudok ekkora bucival a pocimban, főleg a bokáig lejárt lábaimon :)

Zászlóból sosem elég
Már majdnem otthon, de legalább addig is megpihentem, míg fényképeztem.
Lehet nekem is inkább futnom kellett volna evés helyett, mint ennek a muksónak az úton.

Még egy fénykép-pihenő, aztán már meg sem álltam hazáig