2013. november 26., kedd

Semmi extra

Az időjárás még mindig nem az igazi száraz évszaknak megfelelő, de nem merek panaszkodni, mert hallottam, hogy otthon esett a hó, ahhoz képest itt annyi történt, hogy hétfőn először fáztam az utcán úgy igazán, de csak azért, mert papucsban voltam. Ma már normális cipőt húztam, de mára persze melegebb lett. Na az eső azért eseget, de már szerencsére kevesebbet és hétvégén lehet, hogy újra lehet menni napozni az óceánpartra - remélem :)

Tegnap iskola után egy papírboltba mentem. Nagy bátorság volt tőlem, mert imádom azokat a cuccokat, ami az ilyenekben kapható. Hát még ebben. És nem is vészesen drágák, de szerencsére kibírtam, hogy nem vásároltam halálra magam. De igazából csak azért nem, mert jelenleg nincs szükségem határidőnaplóra meg ilyen-olyan naptárra, hisz nincs dolgom amit vadul fel kellene jegyzetelnem. Nincs más teendőm, mint minden nap elmenni az iskolába, majd kitalálni merre induljak aznap délután. De ahogy kitalálom, milyen kötelességeim vannak, máris veszek magamnak egy szép kis füzetet :) Vagy ha betelik amiben az iskolában írok, akkor is beújítok esetleg valamit.

Reggel egy újabb karácsonyfa nőtt ki a földből,
egyre szaporodnak mindenfelé

Mindenféle iratrendezők.
Gyönyörűek nem? :)

Jajj, de nehezen hagytam ott. Nagyon mini, nagyon rózsaszín, nagyon olcsó.
Lehet benne gémkapcsokat vagy cukorkákat, vagy nem tudom mit tartani.
Ha lenne íróasztalom, de jól mutatna rajta. De hát nincs.

Névjegykártyatartók, határidőnaplók

Ilyen-olyan iratrendezők by Martha Stewart

Színek mindenütt

Magassarkú celluxtépő

Meg kutyás, meg koktélpoharas.
Szuper, nem? :)
Szóval nekem nagyon bejött a kis bolt és tudom, hogy legalább egy ember rajtam kívül hasonlóan vélekedik erről, méghozzá az anyukám :) Első hely lesz ahova elviszem,  miután megérkezik :)

Ma reggel jó szokás szerint ismét tengerparti sétával indítottam a napot.

Végülis olcsó szállás, de a bőröndjeimet félteném.
Egy volt a feje alatt, de volt nála még kettő.

Nem kóvályogtam körbe mint a tojógalamb,
azaz nem az én lábnyomaim :)

Kietlen táj.
Persze ha leszámítjuk a szállodákban megbújó embereket :)

A fehér szebb, vagy a színesek?
Nagy dilemma korán reggel

Felhők is voltak, meg hullámok is, hisz fújt a szél,
de ma már meleg volt a levegő

Kincskereső kisködmön :)

Mondjuk színben egyáltalán nem öltöztem az életmentő toronyhoz,
de legalább rajta vagyok egy képen :)
Ma délután sok extra nem történt, iskola után egy osztálytársammal egy mini olasz étterembe mentünk és isteni finom, igazi olasz lasagne-t fogyasztottunk nagyon baráti, 7 dolláros áron. Igazából nem is étterem, hanem kávézó, könyvesbolt, utazási iroda, az emeleten iphone szervíz, szóval vicces :) Egy olasz osztálytársunk ajánlotta, neki meg elhittük hogy jó és nem is csalódtunk. Kár, hogy a tiramisu nem fért belénk, de egyszer visszatérek azt is megkóstolni. Sőt, végig kellene enni a nem túl hosszú étlapot, mert nagyon olcsó és nagyon házi (persze olasz házi) kajákat árulnak.

Holnap vizsganap, mert eltelt egy újabb hónap. Tanulnom illene, de hát, tudjuk. Csütörtökön és pénteken pedig szünet lesz az iskolában, hisz csütörtökön itt a nagy hálaadási ünneplés történik, pénteken pedig a vásárlási lázas black friday. Mivel nekünk egyáltalán nem jelent semmit a hálaadás, mint ünnep, és nagy részünknek a családja sincs itt, így egy kisebb csoporttal a suliból fogunk hálát adni a pulykának, aki az életét áldozza értünk :) Pénteken pedig lehet elmegyünk megnézni az őrült vásárlási lázban égő helyiek élet-halál harcát a baromira leárazott árukért, de bízom benne, hogy minket nem fertőznek meg és nem fogjuk elkölteni a nem létező fizetésünket egy nap alatt :)

Igazából a 4 napos hétvégére majdnem beterveztünk egy hosszabb utazást, de mikor megtudtuk, hogy ilyenkor a szállodák tripla áron dolgoznak, köszönjük nem kértünk belőle és maradunk "hazai" terepen. A repülőjegy, a kocsibérlés, minden drágább állítólag, mindenki próbál bármilyen eszközzel egyesíteni az össze-vissza szétszéledt családját, szóval jobb ha mi ebből kimaradunk.