2013. szeptember 25., szerda

Iskola minden mennyiségben

A mai bejegyzésem rövidke lesz, ugyanis lefoglalt a házi feladatom :) Egy prezentációt kellett készítenie mindenkinek a saját országáról, ami pénteken nagy csinnadratta közepette le lesz vetítve, elő lesz adva, a tanárok táncolnak, meg a diákok is táncolhatnak, énekelhetnek, ki mit akar. Hát, én megmaradtam a prezentáció készítésnél, viszek nekik valami magyar zászlót meg kolbászt vagy paprikát mutatóba, azt' érjék be ezzel. Az olaszok lasagne-t fognak készíteni, azt már tudjuk, mondjuk az jó lesz :)

Na jó, hogy a mai blog se maradjon kép nélkül, leszek olyan szíves és megosztom amit kreáltam. Mivel legtöbben azt sem tudják a suliban, hol van Magyarország, ezért próbáltam lényegre törő maradni, így is 1-2 oldalt kértek de nekem 3 lett, szóval nem várok kritikákat :)

Hát, ezzel telt el az estém :)

A reggelem pedig azzal, hogy hajnal 6-kor a házi macska nyávogására ébredtem, mikor kimentem megnézni mi van, majdnem átestem rajta, ugyanis az én ajtóm előtt tanyázott. Hát, nem engedtem be, próbáltam visszaaludni, mert a legújabb időbeosztás szerint 7-kor kelek. A buszmegállóba picit korábban értem, így azt hiszem az előző buszt csíptem el, mert az meg késett. Nem kis dugó volt, a buszon meg - gondolom a késés miatt - nyolcezer ember, szóval egy élmény volt. Pont mint otthon a szürke hétköznapokon. Mondjuk elég hamar lett helyem, mert elmásztam a busz hátuljába, amit kevesen tettek meg, inkább álltak elől, mint a heringek.

A suliban ment minden a maga útján, aztán megtörtént az új nebulók újabb tájékoztatása a vízum és egyéb kérdések tekintetében. Hát az van, hogy 3 hónap után jár 1 hónap vakáció és utána lehet folytatni az újabb 3 hónapot. Már aki ennyi időre jött, mint én, persze van még ilyen. Hát, még nem tudom, hogy élek-e vele, odébb van az még. Az is kiderült, hogy az iskola vége után (azaz a 6 hónap után) hivatalosan még 60 napot lehet legálisan kint tartózkodni. Szóval ezúton üzenem a főnökömnek, hogy lehet, hogy a 6 hónapból végül 9 lesz :D Na jó, ez csak vicc, ki tudja mit hoz még a holnap.

Az igazán jó hír viszont, hogy kapok fél áru bérletet, mint kisdiák, így a kb 100 dollár helyett csak 50 lesz, ami talán még az otthoninál is olcsóbb (tudja fene). Persze csak ebben a körzetben érvényes, azaz a térképről leutazni nem fogok tudni vele, de nagyban megkönnyíti az életemet. Ugyanis a busz első ajtaján kell felszállni (pont mint otthon egyes járatokon), de itt nincs olyan móka, hogy háromszor is ugyanazt a jegyet lyukasztom ki (bocs bkv, de muszáj voltam spórolni a kocsim eladása után :D), hanem 2 dollárt kell egy kis gépbe betuszakolni és utána lehet hátrasétálni. Persze visszaadni nem ad, folyamatosan vastagra van tömve a pénztárcám 1 dollárosokkal. A vicces az, hogy október 1-jétől megemelik 2,25 dollárra a napijegyet, ami azt jelenti, hogy még sok-sok quartert is kellene magamnál hordani, aminek súlya mondjuk jól jön ha jönne egy tornádó és fel akarna repíteni, de októbertől lassan vége a hurrikán szezonnak, szóval csak ezért inkább nem tenném. A lényeg, hogy örülök a havi bérletemnek (még sosem örültem ennyire egy buszbérletnek :D), várom az októbert.

A másik nagy újság, hogy szombaton közös iskolai kirándulás lesz. Két helyszín közül lehet választani. Vagy egy 1 napos Key West buszos kirándulás, vagy egy 2 napos Orlando 2 vidámpark látogatás. Fel van adva a lecke. Elvileg előbbit fogom választani, mert már baromi kíváncsi vagyok Key West-re, Orlandoban meg már amúgy is jártam, de viszont csak egy móka-parkban és van ott több is. Szóval holnap döntök, de a lényeg, hogy hétvégén lesz majd miről blogolnom legalább :)

Suli után ma megint plázázni mentem, de csak apró meglepit vettem magamnak, pedig nagyobb tervem volt. Mindenképpen el akartam kápráztatni magam valami márkás órával, vagy sokkal inkább táskával, de végül nem csábultam el. Csak hogy csorogjon (egy embernek biztos) a nyála: Michael Kors, Calvin Klein és Marc Jacobs cuccok között filóztam, de végül egy hős voltam és mindennek ellenálltam. Igazából azért, mert semmibe nem szerettem annyira bele, hogy nem tudnék aludni tőle, hogy nem vettem meg, másrészt meg azért, mert igaz hogy baromira le vannak árazva a Macy-sben, de sajnos az amcsi pénztárcához képest és nem a magyarhoz. De ami késik nem múlik, eljöhet még az én időm egy visszautasíthatatlan ajánlattal :)

Erről jut eszembe, csináltam egy béna, sutyiban készített képet, ami egy nénikét ábrázol, amint Louis Vuitton táskájával üldögél a buszon. Ha ezen múlik, megöregszem gyorsan, én sem bánnék egyet :)


Amúgy nem ez volt az első eset, reggel egy Michael Kors táskával találtam szembe magam (konkrétan az arcomba lógott a buszon miközben ültem), utána meg a plázában egy újabb LV mintapéldánnyal egy "ki nem néztem volna belőle" nő vállán.

Ha már pláza, akkor Apple bolt. Természetesen látnom és éreznem kellett az új iPhone telefonokat a kezemben. Ha csak kinézetre megyek, nálam egyértelműen a zöld 5C nyert. Másik lehetőség egy arany 5S. Persze nem igazi lehetőség, csak elvi :)

Érdeklődöknek egy ismét nem túl jól sikerült kép (iphone-al ipad-et fényképezni LOL) az árakról:

Na meg persze jöjjön még egy-két már megszokott autós kép, amíg nem érkezik panasz, addig ki nem hagynám :)
Egy fehér itt, egy piros és egy kék a túloldalon


Ezek meg csak úgy a móka kedvéért így a végére:
Azt hiszem ingyenes golfautó járat South Beach-en

Egy autó mindig van minden építkezésnél, ha már 3 van, akkor már talán egy macska van a fán...
ma a plázánál volt egy mentő és egy tűzoltó is, és egy embert őriztek a padon, mert rosszul lett :)