2013. december 14., szombat

Utcai zenészek

Múltkor nagyon rákaptam az ízére a Starbucks-ban üldögélésre és "dolgozgatásra", így csütörtök délután iskola után az utam ugyanabba a kávézóba vezetett, vittem magammal a kis notebookomat is és csak klimpíroztam órákon keresztül. Jó volt, fontos, dolgozó embernek érezni magam :) Persze ez csak vicc, bőven volt mit csinálnom. Szóval erről sokat nem tudok mesélni, bár a mentolos forró csoki ízét tudnám sokáig ecsetelni, nagyon fincsi volt, pont mint az After Eight csoki. 

Mondjuk azt, hogy a hatalmas antennájú telefon
miatt fényképeztem le a pasit...
Péntek reggel persze megint az óceán parton kezdtem a napot. A víz most zöld volt, persze fújt a szél és felhők is voltak, de jó meleg volt. Sétáltam egyet, aztán irány a suli.

Várakozó hajók a távolban a zöld vízen

Még üres a part

Felhős, de meleg

Csak azért nem ültem le oda, mert lehet fel sem állok egy fél napig
Pénteken a suliban agyamra ment egy német lány, mondjuk már nem először. Nagyon szőke, nagyon buta, az a tipikus, akitől egyből feláll a hátamon a szőr. Persze ő próbálkozik folyamatosan jópofizni, meg társalogni, de nálam egyre csak ássa el magát. Mikor közölte, hogy bár 26 éves, még nem dolgozott, mert főiskolára járt, hogy diplomát szerezzen, így a szülei fizették neki ezt a 3 hónapos kiruccanást... Első sokk: ennek diplomája? Anyám :) Második: na ő aztán sosem fog dolgozni, az tuti, minek is azt. Na mindegy, a lényeg, hogy pont ideje lesz már egy kis szabadságra mennem az iskolából, mert néha kezdek besokallni a butácska osztálytársaktól, akik ott ülnek hónapokon át (már amikor bejárnak), de eszük ágában sincs megpróbálni megtanulni angolul, minden este csak arról szól, hova menjenek bulizni és piálni. De azt hiszem igazából nem bánom, hogy én vagyok a fehér holló, nem először van így, meg kellene már szoknom.

Na mindegy is, suli után futottam is el. Nem bírtam ki és megint elmentem a könyvtárhoz a könyvvásárba. Megnéztem azokat a könyveket, amikre a múltkor már nem jutott időm és azokat is, amiket már láttam. Szóval mindent :) Ráadásul péntek 13 szerencsét hozott, ugyanis a nagy kapkodásban zárás előtt nagyon kedvezően számolták amiket vettem, így kemény 3 dollárt fizettem 4 darab könyvért, amiben volt egy 5 dolláros nyelvkönyv is. Gáz, hogy nem reklamáltam túlzottan? :) Annyi könyv maradt még így is, raklap számra hozták az újakat. Ja és a pénztáros lány megkérdezte, hogy honnan jöttem (bár ez nem nagy szám, itt mindenki mindig mindenkitől ezt kérdezi), de kiderült, hogy azért, mert 9 évig Prágában élt és rögtön tudta, hogy az akcentusom ismerős neki.

Nénike vagány napszemüvegben és hajcsavarókkal ül a buszon

Jönnek a magyar érintettségű könyvek

Ez ráadásul Corvina kiadós

A hun

És egy másik Soros György

Ez már otthon is érdekelt, de ott sem vettem meg
5-kor megint bezárt a vásár, de nem is baj, mert 5-től másik tervezett programom volt. Ugyanis az ingyenes metró minden megállójánál különböző stílusú zenekarok szórakoztatták a népet. Egy részen sétáltam, egy részen metróztam, de majdnem mindet végig néztem. Zárásul pedig este 9-től egy színpadi zenekar is játszott, persze ezt is ingyen, egy parkban, Miami központjában. Szuper volt mindegyik, egyedi hangulattal, végre sötétben is körbejártam rendesen Miami belvárosát.

Hegedű-virtuózok.
Amúgy tényleg jó volt, még Beatlest is játszottak.

Felhőkarcoló
 
Találkoztam egy hóemberrel :)

Házikó narancssárga...

...lila...

...zöld...

...és kék színekben...
Váltogatta a színét folyamatosan, hatalmas volt és csodaszép
 
Újabb megálló, újabb zenekar

Ők szuper hangulatot csináltak

De ők voltak a nyerők nálam

Többen énekeltek is, tényleg szuper jó volt

Utána sétálgattam egyet, vagyis inkább meneteltem tovább
és láttam egy hatalmas, csodaszép karácsonyfát is

Ez pedig a zárókoncert volt.
Na itt már leültem végre, így hátulról néztem, azaz hallgattam csak őket

A fesztivál amúgy ez volt

Ez pedig az útlevél hozzá, amivel mindenki közlekedett
Hajnal fél 1 körül értem haza, jól elment az idő. Így ma nem is csináltam igazából semmit, csak üldögéltem itthon, meg picit kint a stégen és élveztem a semmittevést. Holnap már nem így lesz, valahova csak kimozdulok :)