2013. november 13., szerda

Auto show

Tegnap nem történt semmi izgalmas dolog, azért nem is írtam. Volt jó néhány elmaradásom ezzel-azzal, így késő délutántól itthon "intézkedtem". Előtte azért még sétáltam egy picit odalent South Beachen, például megtaláltam a hétfői Coral Gables-i Books & Books könyvesbolt lánc egyik boltját itt is, szóval persze ide is bementem. Ezt már nem ragoznám túl újra, de a lényeg, hogy megvettem első könyvemet Amerikában. Persze nem kell túl tudományos dologra gondolni, a legkönnyedebb ponyva kategóriába sorolható nyári olvasmány, de valahol el kell kezdeni ezt is. Hazafelé a buszon már bele is olvastam, de ha valaki figyelt engem, biztos nem értette miért nézek egy oldalt vagy 10 percig, de nem megy ez olyan egyszerűen így elsőre. Elolvasni, megérteni, elképzelni, szóval nem egy éjszaka alatt fogom kiolvasni, de nem is baj, legalább megdolgozik az áráért. Ami amúgy itteni mércével nézve nagyon olcsó 10 dollárért (2300 Ft, na így már nem olyan olcsó, de már tényleg nem annyira számolgatom át az árakat, mint mikor megérkeztem). Még jöjjön egy kép is, aztán a tegnapról ennyi elég is lesz.

Valami ismerős :)
Ma az újabb helyettesítős nap szintén nem volt túl mozgalmas a suliban, nekem nagyon lassú tempójú, de valahogy csak eltelik ez a  két hét. Iskola után ebédelni mentünk, szerda lévén ismét az 1 dolláros szendvicses helyre. Amúgy az időjárás mára picit megváltozott, beköszöntött az igazi ősz, ami egy hatalmas esőt is hozott, miközben üldögéltünk az étterem külső részén, de szerencsére voltak hatalmas ernyők felettünk. Amúgy a hőmérséklet kb most 20-25 fok, de jelenleg épp iszonyat erős szél tombol odakint. De ez csak átmeneti, most tör be Amerikába a tél szele, ide meg ennyi jut belőle, de hamar megküzdünk vele és itt újra tombol majd a késői nyár. Nem bánom, ma volt az első nap, hogy még fáztam is, azaz most nem a légkonditól, hanem csak úgy az időjárás miatt. Persze ma sem voltam teljesen hosszú nadrágban, csak 3/4-esben, de ma már egy kardigánt is fel kellett vennem néha. Durva, mi? :)

A hosszúra nyúló ebéd után autókiállításra mentünk. Az iskola holnapra szervezi a csoportos elvonulást, de ők csak normál áru belépőt tudtak szerezni, ami 12 dollár. Mi viszont egy kuponos oldalon két jegyet vettünk magunknak 12 dollárért, így inkább mi ma mentünk, hogy elkerüljük a többieket. Első blikkre nem tetszett, mert csak "normál, városi" autókkal találkoztunk. De aztán egyre beljebb menve lehetett találni egy-két nem szokványos autót is, főleg mikor beléptünk az exkluzív autók termébe. Amúgy minden márkánál megtalálható volt a 2014-es új desing, de volt egy-két 2015-ös koncepció is. Persze lehetett volna még nyálcsorgatóbb is a kiállítás, lévén Amerikában vagyunk, de azért itt-ott leesett az állam vagy épp csorgott a nyálam nem tagadom. Voltak persze hatalmasabbnál hatalmasabb autók, amikkel a vezetni nem tudó amerikai háziasszonyok vagy épp a hatalmas darab fekete férfiak lavíroznak az utakon, de ezek még mindig nem az én világom, én sokkal inkább a kicsi a bors, de gyors verziót favorizálom. Ahogy most visszanéztem a fényképeket, rájöttem hogy ez baromi nyilvánvaló is. Ugyanis kiderült, hogy csak a nekem tetsző autókat fényképeztem, azaz egyetlen hatalmas járművet sem, pedig volt belőlük dögivel. Sorry, ha valaki pont erre lett volna kíváncsi :)

Amúgy nézegetve az árakat, sőt tudván az itteni fizetések nagyságát a hazaihoz képest, az új autók egyértelműen olcsóbbak itt, mint otthon. Még akkor is, ha európai autóról van szó! Szóval nekik megvenni egy jó kocsit nem elérhetetlen álom és ez látszott is. Nem is csak egy normál kiállítás volt ez, hanem szépen gyűjtögették a vevőket is sorra. Na hát mondanom sem kell, én persze nem vettem semmit, bár nem kérdés, hogy találtam nem egy olyat, amivel úgy 1 percen belül kigurultam (padlógázzal :D) volna a helyszínről. De akkor beszéljenek a képek innentől helyettem.

Elsőre ezzel akartam kigurulni, főleg a színe miatt,
de aztán találtam szebbet is, jobbat is.
De már itt vigyorgok, mint a tejbetök :)

Kevésbé elrugaszkodva a földtől, elfogadnám ezt is.
Nissan Juke. Otthon is tetszett már, formás

Hol a motor?
Megoldás: nincs motor. Tesla elektromos autó,
mindent tudó fedélzeti computerrel, se váltó, se rádió,
se semmi, csak egy hatalmas monitor odabent.
Hogy sofőr minek bele, azt nem tudom :)

Voltak régi csodák is

Mondanám, hogy öreg, mint az országút,
de félek hogy valakik megnézik az évjáratot a képen :)

És még egy

Audi

Ferrari
(vagy ne írjam, úgyis látszik? :D)

Aston Martin
Lamborghini matt fekete színben
És hátulról is

Lamborghini Gallardo (241ezer dollár)

Lamborghini bringa ár nélkül.
Vajon megkapom ajiba, ha megveszem az egyiket mellőle? :)

A csúcs járgány. Lamborghini Aventador.
A legdrágább talán a kiállításon (azok közül aminek volt ára, biztosan)
541 ezer dollárka

Matt törtfehér színben. Egy csoda volt!!!
De mekkorát hibáztam, a segge nincs meg!

McLaren
Jaguar

És hátulról is persze

Lexus - luxus

Huhh

Ezek után már mi egy BMW Z4? :)

Kikapcsolódásként egy kis Harley

És társai

Egyre inkább a realitás felé

Kicsi is, pofás is

Valaki beszórt egy kis homokot :)

Mondjuk ha a szél volt, szép munkát végzett :)
Hát, ha ők mondják, akkor jöhet egy Porsche 911 is, in Miami :)

Batmobil

Nem szép, csak érdekes


Öregecske Citroenke

Minden kátyúnál lekoppanna a hátulja :)

Mad Max

Szerelem első látásra.
Szín (pont, mint az iPhone 5C zöld), márka és ráadásul M3

És még megy is, mint a meszes :)
De ha a realitást nézzük, vagy mit, akkor inkább ő a nyerő nálam

Bár talán más színben, ha már így válogathatok :)

Megint kicsit elrugaszkodva...

Viper SRT

Még egy beszélő és ficánkoló robot is akadt

Na meg egy csodás Corvette

A legszebb hátsó díját nálam ő nyerte

A végére pedig egy utcai autó, bár turbó változatban.
Hyundai Veloster Turbo, amin akár szintén el is gondolkoznék

Fehér desingos színben, egy hozzáillő bringával kiegészítve

Vagy épp a most oly divatos matt változatban
Hát, szóval ez volt a mai nap. Nehéz volt kicsemegézni ezt a "néhány" képet a sok közül, de remélem így is legalább fele olyan izgalmas és mozgalmas volt, mint nekem a helyszínen. Végre egy poszt nem csak a vásárlásról szólt lányoknak, hanem az autókról - mindenkinek :)