2013. december 15., vasárnap

Magyar Ház

Ma a Miamiban lévő Magyar Házat látogattuk meg Gáborral, a magyar sráccal. Töltött káposztára és adventi vásárra mentünk, hát mindkettő kicsit csalódás volt számomra, de legalább jókat nevettünk. Ezen a helyen van egy templom is, ahol ma épp egy temetés és egy keresztelő is zajlott. Látogatók is többen voltak, mint a múltkori magyar házban, bár állítólag többen is szoktak lenni. A menü gulyásleves, töltött káposzta (vagy csirkecomb) és bejgli volt. A gulyásleves nem volt rossz, bár elég hóka színe volt, a töltött káposzta nekem túl kevés tölteléket tartalmazott, de annál több káposztát (amit én általában meg sem eszek), a bejgli viszont fincsi volt, főleg a mákos. Lehetett vásárolni is szaloncukrot, kolbászokat, meg bejglit, na meg vicces retró cuccokat, amiket valaki összeszedett a garázsából. Nem mondom, hogy bármit is szándékomban állt volna megvenni belőlük, de igazából senkinek sem, szóval ez a bazár eléggé félre sikeredett. Bár mondjuk a célközönség nem mi voltunk, hanem az idősebb korosztály, őket talán jobban lázba hozták a látottak, de azt sem mondanám.

Mondjuk nem is akartam :)
Bent amúgy árultak pálinkát meg Unicumot is, meg Tokaji Aszút is iszogattak páran

Falfestmény
Minden elég retro


Az emberek is :)

Színpad, zongora, karácsonyfa.
És a fenenagy adventi vásár :)

A hóka gulyásleves.
Biztos elfogyott a pirospaprikájuk


Téli szalámi és Csabai szalámi
7 dollár per rúd

Hatalmas rúd bejglik

További kolbászok

Magyar könyvek

És videókazetták :)
Hát, ezt is láttuk. Aztán továbbálltunk. Elmentünk egy parkba, ahol állítólag rengeteg hullámvasút meg minden van, de valahogy nem találtuk olyan izgalmasnak kintről, hogy be is menjünk. Mármint az sem biztos, hogy nyitva volt, gyanúsan nem tolongtak az emberek, szóval utána kell még néznem neten, hogy ezzel most mi a szösz van.

Szóval kínunkban egy közeli bevásárlóközpontba mentünk. Pechemre :) Gazdagabb lettem egy nadrággal és egy kardigánnal. De ha egy Old Navy boltban minden féláron van (hopp egy kardigán), egy másik boltban meg 75%-os áron tudtam megvenni egy márkás nadrágot, akkor hogy is tudnék ellenállni? Megkoronázva a napot fagyiztunk egyet, pontosabban megint olyan fagyott joghurtot ettünk, mint múltkor már ettem, és most is nagyon ízlett. Ráadásul valami mangós bogyót is tettünk a tetejére (érdeklődőknek popping boba), amit nagyon vicces szétrágni úgy, hogy véletlenül ki ne repüljön a számból, és még finom is.

Az a sárga buborék :)
A végére pedig egy kocsi, amit ha felújítanak, szerintem szuper jól fog kinézni.
A kerekei már így is tetszenek.
Hát, holnap megint hétfő. De utolsó hét, aztán egy kis szünet. Bár ma baromi meleg volt (29 fok) és holnap suli után legszívesebben futnék az óceánpartra, de azt hiszem inkább haza kellene futnom és mosómedvét játszanom. Na majd meglátom, hogy a kötelesség vagy a lazaság győz :)