2014. március 21., péntek

Búcsú innen, búcsú onnan

Tegnap Miami Beach, ma Miami. Na most elsőre jöjjön egy kis ízelítő a tegnapból, mert már nagyon késő van, reggel pedig bepótolom a mai napot.

A tegnap reggelt egy helyi híres zöldségesnél kezdtük. A hely neve Robert is here, és egy hatalmas standon árulnak mindenféle különleges gyümölcsöt és sok-sok saját márkás lekvárt, mézet, szirupot. A tulaj még gyerek volt, mikor szórakozásból nekikezdett és immár 50 éve munkálkodik. Ráadásul kb 1 percre van a szállodánktól, így könnyű volt megtalálni.

Szőrös kókuszgolyók (azért sem diók! :D)

Avokádó, citrom és mini, de híres Key Lime
Aztán elindultunk Miami Beachre és reggelizni az általam sokszor meglátogatott kicsi szendvicses helyre mentünk - bár kivételesen nem szerdán -, amit a kedvenc Starbuck-omban vásárolt kávéval öblítettünk le. Mindez a Lincoln Roadon történt.

Bye-bye mini szendvics
Aztán elsétáltunk az iskolámhoz is, búcsúképpen. Egy-két dolgozó örömmel szólított a nevemen és szomorúan sajnálkozott, hogy nem lát többet :)

Jókislány az iskolában
Egy "gyors" szuvenír vásárlási körút után kilátogattunk arra az óceánparti sétányra is, ahol reggelente mindig kikukkantottam iskola előtt, megvan-e még a víz.

Emlékszobor a tiszteletemre a parton :)

Ez pedig a park, ahol annyit sétáltam (átbukdácsolva az ott alvókon :D)
Aztán csak mentünk és mentünk az Ocean Drive-on, egészen le az 5. utcáig.

Miami Vice feeling :)

És az elmaradhatatlan dátumos emlékmű, ahol állandóan meg-megálltam

Pózolás a helyi rendőrjármű mellett
Aztán a sok séta után elindultunk a régi lakhelyemre, hogy az ott hagyott csurig pakolt bőröndjeimet elszállítsuk. Persze egy-két emlékfotó nem maradhatott ki itt sem. Ráadásul még egy finom vacsorával is vendégül látott az oly sokat emlegetett házinénim, ezúttal is köszönet neki mindenért :)

A kis iguána-barátom eljött elköszönni.
Hopp, muszáj vagyok egyúttal illegális fotót készíteni a kedves szomszéd
rendőrcsónakjáról, ezért még kikapok :)

Utolsó pózolás a sok történésnek helyet adó kis mólón