2013. szeptember 13., péntek

Miami BEACH

Először is egy infó a tegnapi időjárással kapcsolatban, a facebookról loptam:

Na de ma már szép, napsütéses reggelre ébredtem. Mivel a főbérlőm most 3 napig dolgozik, kihasználtam a lehetőséget és picit ejtőztem reggel csendben, nyugalomban, majd megreggeliztem.


Aztán mivel már elég lelakott voltam, kicsit rendbe szedtem magam, majd végül irány a beach. Bár azt mondják 11 és 3 között nem ajánlatos itt (sem) napra menni, fél 2-ig bírtam csak ki, mert már nagyon kikívánkoztam a lakásból.

Viszont még előtte csináltam egy-két képet a lakásról, remélem nem sértek vele személyiségi jogokat, ha megosztom. Hátha valakit érdekel milyen is itt egy lakás belülről. Ugyanis elég más, mint otthon. A külső falak mind gipszkarton, szigetelés minek, úgyis meleg van, fűtés nem kell. Ez a ház két szintes, de a két szint között sincs semmi szigetelés, mert ha a fenti pasi megmozdul, pont olyan hangja van mintha mellettem mászkálna, ha kinyit egy szekrényt, olyan mintha itt nyitná ki. Szerintem a téglát itt nem ismerik. Vajon a hurrikán vagy tornádó egy jó tégla házat is szétkapna ennyire, mint ezeket a viskókat? De persze lehet így van ez jól, így elég olcsón is lehet itt házat / lakást kapni. Persze nem a fullos toronyházakra gondolok, azok biztos máshogy vannak megcsinálva, ez meg inkább rusztikus :)


A szobámhoz vezető folyosó és egy gardrób
Fürdőszoba
Konyha, az én kis hátsó bejáratommal :)

Széles hűtő, széles sütő, itt ez a módi. Bár nem tudtam rájönni, minek van ekkora hely a gázrózsák között
Főbérlő szobája a főbejárattal
 
Szintén lakótárs, szerencsére az én szobámba nem bejáratos, így elvagyunk
Kilátás a konyhaablakból. Miért is ne lenne itt is pálmafa? :)

A szobákban és konyhában is van ilyen, pedig klíma is van. Én nem használom, nem bírom a huzatot.
Az én kis gardróbszobám, a szobámból nyilik. Egy ilyet otthonra is elfogadnék

Reggel volt annyi eszem, hogy betettem a fagyasztóba egy másfél lityis vizet, összepakoltam és nekiindultam. Hídon át, két keresztutcán át és már ott is a part (már mindenki odatalálna így, nem? :D)

Nem voltak sokan, állítólag hétvégén sokan lesznek, majd kiderül. Szállodák sorakoznak a parton, de ez köztük egy szabad strand rész. Ki is van írva, hogy saját felelősségre uszikálj, nincs életmentő, szóval ha elkap egy cápa magadra vess (na jó, utóbbi már nincs kiírva). Mondjuk van több helyen mentő mellény kitéve meg kicsit odébb egy vész sziréna, ami rendőrséget is hív. Persze úgy sincsenek cápák. Na ja, csak nemrég is volt egy támadás, mesélték hova jött a mentő, de a kislány túlélte.

A part szerencsére lassan mélyül, pont alkalmas arra, hogy kiterülve a homokban a hullámzó víz néha-néha kicsit betemessen vízzel. Kár, hogy néha nem is kicsit :) Jól elvoltam, biztos nem értették miért csinálom ezt, de aztán egy kislány is megpróbálta kicsit odébb, csak hát őt úgy beterítette a hullám, hogy hamar feladta. Fel kell nőni a feladathoz :) A hátulütője csak az a dolognak, hogy homokkal úgy megtelik minden fürdőruha rész, hogy csak na. Ahhoz hogy kimossam meg csak beljebb kell merészkedni, szóval nekiveselkedtem. Nem mondom, hogy bátran, de lépkedtem befelé, de azért nem vittem túlzásba, közben úgy néztem a hullámokat meg a víz tetejét, ahogy csak tudtam, így a homok nagy részét hazahoztam :) Bár volt egy-két bátor (szerintem vakmerő) muksó, akik bemerészkedtek búvárszemüveggel nézelődni, de ők biztos nem látták a NatGeo-n azt a műsort, amit én hülye megnéztem a kiutazásom előtt (Cápatámadások Floridában 2012. március). Na mindegy, talán nem leszek ilyen beszari végig, már ma is a harmadik parti-vergődésem után egyre beljebb meneteltem, de mindez 5 lépésnél több nem hiszem, hogy volt :) Mentségemre szóljon, a legtöbb ember így viselkedett, megadtuk a tiszteletet az óceánnak, nem háborgattuk túlzottan.

A lényeg, hogy így is napoztam, fürödtem (a magam módján) és élveztem a nagy büdös semmit tevést.

Egy ideig hason feküdtem


Majd háton


Aztán egy kicsit oldalt

Sok dolgom volt, na :) Pont, mint nekik

Mikor bedugtam a fülembe a headsetet, hogy hallgassak egy kis zenét, csak hogy történjen már valami, hát nem ott sercegett a homok a fülemben is? :) Bár igazából nem is homok (Opinak üzenem, valaki adja át, ebből aztán nem fogok várat építeni), ugyanis picike kavicsok, kagylók, nem tudom micsodák, de nem finom puha szemcsés homok az fix. Mondjuk szép és nem is forró, hisz elég fehér.



Ja és ha elfelejtettem volna, hol is vagyok (köszönet érte kedves barátaimnak! :)


Amúgy voltak olyan emberkék, akik csak úgy munka után késő délután fogták magukat, lejöttek, fürcsikéltek, aztán kidöglöttek a homokba, majd elindultak hazafelé. Élni tudni kell! 

Bár volt aki más módszert választott az óceán megtekintésére:




Na, mára ennyi volt, elfáradtam :)) Gyümölcs képpel kezdem, azzal is zárom. Vacsorára ilyet is ettem. Lehet én vagyok tudatlan, de én még otthon nem ettem. Eddig csak aszalt formában volt hozzá szerencsém :) Akkora mint az alkarom :)

Papaya

4 megjegyzés:

  1. Csótányok vagy pókok vannak? :)

    Málna és Papaya egyész nap? Nagyon egészséges leszel.. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem találkoztam ilyen állatokkal szerencsére :)
      Azért mást is eszem ám! :))

      Törlés
  2. Halihó!

    Bocs, hogy eddig nem írtam, de ma dolgozom először a szabim óta..

    Nagyon jó a blogod. Tetszik, hogy sok kép van, és hogy ilyen részletes a beszámoló.
    Nagyon dicséretes, remélem kitart a lelkesedésed.
    Keep up the good work.

    Üdv,
    PoK

    VálaszTörlés
  3. Ha a pasik a haztetejen dolgoznak, ne lepodj meg, ha magyarok :) Amikor mi mentunk, 6 magyar srac dolgozott egyutt. Ha mersz, kiabalj egyszer valamit magyarul, aztan majd meglatod :) hahahaha

    VálaszTörlés