2013. szeptember 19., csütörtök

Sztárok napja


Tegnap nem történt túl sok minden, szokásos bevásárlások, ezért is nem írtam. Na de ma annál többet láttam, csak győzzem szuflával. Előre vetítem, hogy 394 képet készítettem, ha még analóg gép lenne a divat, akkor persze talán egy 36 kockás filmmel beértem volna :)

Na de hogy a tegnapi nap se maradjon azért dokumentálatlanul... az alábbi képeket a buszmegálló felé menetelve készítettem. Másodszorra bántam, hogy eladtam a kicsi Pözsimet és nem hoztam ki magammal. Először akkor, mikor rájöttem, hogy itt ritka a Peugeot, mint a fehér holló, én legalábbis még nem láttam. Biztos csodájára jártak volna a kicsikének :) Másodszorra meg mikor ezt a kocsit megláttam. Szokásomhoz híven még ezt is lett volna pofám megpróbálni legyorsulni a zöldnél :))




Aztán jöjjön néhány fotó az általam ismeretlennek vagy furcsának vélt, állítólag ehető növényzetről :)


Aloe, yucca gyökér ill. boniato (jé, ez az édesburgonya :)

Héjában sült zöld paradicsom, vagy mi :)
Na de elég a mellébeszélésből, térjünk át a mai napra. Az úticél: Miami downtown.

A buszokon kívül van ám még ingyenes közlekedési eszköz, méghozzá egy metró. Ami nem a föld alatt jár, hanem jóval felette, ráadásul vezető nélküli, egy ill. két kocsis, ingyen wifi, három útvonalon jár... én persze mindhármat körbe-körbe bejártam és közben fel-alá rohangáltam és fényképezgettem végig a város(rész)t. Nem teszem fel az összes képet, ugye nem baj? :)



Miami Heat kosárlabda csapat stadion - a fák tetejéről :)
És ilyeneket lehet látni az ablakból:




Készülőben egy újabb felhőkarcoló
Kész hullámvasút :)


Hopp, a kocsi a negyediken, a pasi meg az utcán eszik. Hogy is van ez? :D
Még jó, hogy vannak felhők, különben mit karcolna? :-P

Azt hiszem ez is ingyenes, de erre már nem volt időm. De járok én majd még erre! :)

Na de aztán le is szálltam ám, és megindultam a Miami River Walk-on. 
 

Egyszercsak megláttam ezt:

Majd a híd túloldalán ezt:


Aztán megértettem: hát ezért lyukas a tető, hogy ez a muksó oda célozgathasson az íjjal :D 


Na meg azért ilyen "csúnyaságokat" is lehetett látni:


Bár nem sokáig mentem a "river walk"-on végül, mert az elkanyarodott, szemben viszont egy tábla állta az utamat. 


De hát az nem fal, mint tudjuk. Hát, ezt találtam "odabent":


Mellékesen mindez egy lábakon álló "magán"hotel mellett volt, aminek a lábai között ez bújkált:

Sajnos nem tudtam kideríteni, ki a fenti szerencsés lottónyertes :)

Viszont az alábbi csoda tulajdonosa megvan. Ugyanis épp egy másik szálloda előtt álldigált ez a remekmű, ahol a kedves portásbácsi a fényképezgetésemre tájékoztatott, hogy a kocsi az egyik Miami Heat kosárlabda játékosé, LeBron James-é.



Gondoltam, megvárom míg kijön, megnézem hogy hajtogatja bele magát, vagy esetleg kölcsönkérem, hogy megmutassam én mennyivel könnyebben elférnék benne helyette, de aztán inkább továbbindultam :)

Aki látta a Forrest Gump-ot, annak talán ismerősek az alábbi motívumok:

Ez egy sima pulcsi, csak ilyen a mintája, mintha :)

Leültem volna mellé beszélgetni, csak épp nem volt senki, aki lefényképezzen mellette
Ez meg a no comment kategória. Üzlet neve: Christmas in Miami
Mindez a Bayside Market Place-en volt, ahol van egy kis kikötő is. A nagyhoz nem sétáltam ki, majd legközelebb.



És akkor most nyer igazán értelmet a mai nap címe, hisz nem is igazán a fenti sztárokról szólt. Elmentem ugyanis egy hajókázásra, ami több, földi halandóktól elzárt szigetek körül bolyong és mutogatja melyik kinek a vityilója. Be kell vallanom, végig fényképeztem és jegyzeteltem felváltva, így vannak neveim és képeim, de nem mindet tudom a tényleges nagyemberhez párosítani. Így ebből lesz még egy-két túra, legközelebb végigvideózom az egészet és akkor minden a helyére kerül, egy biztos. Fantasztikus érzés volt úgy érezni, hogy egy karnyújtásnyira vagyok azoktól, akikről eddig azt hittem, csak hollywoodi kitalált mesefigurák vagy épp zenélődobozok :D Főleg, hogy volt ahol égett a villany, lehet pont itt tölti ő is az unalmas napjait? :)

Nevek a teljesség igénye nélkül: Marc Anthony, George Clooney, Jennifer Lopez, Ricky Martin, Carmen Electra, Hugh Hefner, Will Smith, Usher, Julio Iglesias, Denzel Washington, Frank Sinatra, Sylvester Stallone, Madonna, Gloria Estefan, Leonardo di Caprio, Al Pacino, Jackie Chan, Mel Gibson, Antonio Banderas

Na de jöjjön néhány kép is. De előbb néhány infó. Mind-mind mesterséges szigetek vannak erre mindenfelé (szóval az is amin én épp fekszem, Bay Harbor), kivétel maga Miami Beach. Ezek az "apróbb" szigetek, amik körül mentünk, mind elzártak, ingyen nem megközelíthetőek, horribilis árakon lehet rajtuk egy fűszálat is vásárolni. Volt két üres telek az egyiken, darabja 7 millió dollár.

Ez volt a hajó, ami körbevitt
George Clooney
Jennifer Lopez
Ricky Martin
Will Smith
Usher
Itt forgatták az Addams family-t
Sylvester Stallone
Leonardo di Caprio
Ez a két üres telek, darabja csak 7 millió (dollár)
Mel Gibson
Antonio Banderas

Marc Anthony
Itt 1 millió dollár egy kislakás
A többit nem tudom összepárosítani a nevekkel és csak remélni merem, hogy a fentiekben nem tévedtem. Legközelebb pontosítom ha tévedtem :)

Visszafelé is szép dolgokat láttam:



Aztán mire hazaevett a fene, teljesen lemerültem, ahogy a telefonom is.


És már mindjárt hajnal 1, mire ezt a blogot befejeztem, szóval elég volt belőlem mára. Még jó, hogy az iskola csak hétfőn kezdődik, de addigra rá kell magam szoktatni a korábbi fekvésre és korán kelésre :)

6 megjegyzés:

  1. Tetszett nagyon! Mint egy igazi "road movie" ;) Mikor megláttam a "Bubba Gump Shrimp Co." cégtáblát, a padot, Forrest cipőjét, a bőröndöt és a bonbont.. komolyan még libabőrös lettem, annyira szeretem ezt a filmet! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @Zoli: ráadásul ez egy étterem és üzlet egyben, mindenfélét árulnak benne, nagyon kis szuper. A padnál én is liba(csibe)bőröztem :)))

      Törlés
  2. Nekem nem uncsis a sztárokról a beszámoló. Sőt! Ha Mel Gibson otthon lesz, azonnal szólj, máris indulok. Anyu, aki mindig csuklik.:)

    VálaszTörlés
  3. @Anyu ezt már megbeszéltük, intézkedem hogy decemberben itt legyen :))

    VálaszTörlés
  4. Na vegre anyu is itt van :)
    Encsi... nagyon jo kepek... jo idod is volt, ugy latszik... meg talan jobban is erzed magad?
    Okos otlet ilyen dolgokat hetkoznap csinalni, nincenek annyian :) en "oreg nyugdijas" fejemmel csak tudom...hahahaha
    Busch Gardens-be be se teszem a labam hetvegen, ha nem muszaj... A hetvege pihenesre van, hetkoznap meg varosnezesre, meg muzeumokra... meg sulinapokon is... biztos nalad is hatalmas a kulonbseg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anikó, azért voltak bőven mindenütt, csak szeretek úgy fényképezni, hogy emberek ne legyenek a képeken. Mondjuk a hajón sem voltunk szerencsére sokan, de már az esti turnus egyikével mentem, franc se akart 40 fokban (celsius :D) hajókázni.

      Törlés