2013. november 29., péntek

Pulyka után

Tegnap megvolt a nagy hálaadási pulykaebéd. Annál az osztálytársnál volt a buli, ahol a múltkor már jártam a nagy magas, drága, luxus helyen. Az előételt lent a medencénél fogyasztottuk el, a pulykát pedig már odafent a lakásban, a naplementés kilátás mellett. A szörnyű az, hogy nem túlzok :)

Mindjárt jönnek képek erről is, de előbb az odafelé úton látottakról. Ugyanis nagy dolog történt. Megláttam az első Peugeot idekint. Sőt nem is akármit, egy Peugeot 206 WRC-t.

Csak kicsit túloztam. Mármint nem én, hanem a felirat :)

De Peugeot-nak Peugeot (legalább is remélem)

Kicsit odébb parkolt egy feltűnő autó is, mégha nem is Pözsi

Egy filmbeillő Pontiac
Na már csak picit beszélek mellé és lassan jön a naplemente.

Kilátás az ablakból
Előbb a pulyka. Persze nem egy egész dög, szerencsére csak a melle. Mármint én először csalódtam, mert valahogy azt reméltem filézett pulykamell szeletek lesznek, így mikor kicsomagoltuk nem mondom, hogy a szívembe (mondhatnám a mellembe :D) lopta magát. De aztán megsütve - pontosabban megmelegítve és picit rásütve, hisz már készen vettük - egész pofás lett, főleg hogy nem nekem kellett a nagy darab csontról leoperálnom. Szóval jól belaktunk, volt hozzá mindenféle köret is. Kinek ez, kinek az jött be, nekem mondjuk a kukoricás kenyérnek nevezett köret (cornbread) nagyon nem ízlett, a krumplipüré (mash potato) még elment, de a spenót is lehetett volna jobb. Voltak szószok is, valami barna (nem emlékszem mi, de valami hagyományos itteni), meg narancsos vörösáfonya lekvár, na ez utóbbi viszont nagyon fincsi volt.


Pulyka boncolás
Utána még sütit is ettünk, persze azt is vettük. Egy tradicionális sütőtök tortát és egy hagyományos csoki tortát. Nekem előbbi jobban ízlett, de ezzel egyedül voltam :) Ezekről fotót sajnos nem készítettem, de közben az ablakhoz rohangálva a naplemente fázisokról annál inkább :)


Elindul lefelé

Beragyogja az eget

Már Miami toronyházai mögül leselkedik

Végül eltűnik mögöttük

És felgyulladnak helyette a lámpafények odaát
Sokat ettünk, sokat beszélgettünk és sokat nevettünk. De ez még csak a kezdete volt az estének, ugyanis másnap (azaz ma) black friday van, ami azt jelenti, hogy sok-sok minden nagyon leárazva kapható a boltokban. Az üzletek nagy része péntek kora hajnalban (4-5 felé) nyit, de sokan már csütörtök este 6 órától péntek éjfélig megállás nélkül nyitva vannak. Szóval este 8 felé csoportosan elvonultunk a messzi (bár hozzám haza közeli) bevásárlóközpontba.

Ezt mondjuk muszáj volt suttyomban lefényképezni.
Vajon mit akar még vásárolni magának, már így is úgy be volt öltözve,
mint egy karácsonyfa :)
Szerencsére annyira nem volt gáz, mint amiket hallani lehetett, talán azért, mert ott inkább ruha üzletek vannak és nem műszaki cikkekért ölik egymást az emberek. Szétváltunk és mindenki ment a maga útján, mert volt aki konkrét céllal érkezett, volt aki meg csak szétnézni akart és érdekességként kezelni mindezt. Na utóbbi voltam én. Olyan hajnal fél 1 körül hagytam el a helyszínt, a többiek még bőven maradtak. Emberek voltak bőven mindenütt, pont mint bármelyik adventi hétvégén otthon, de a furcsa az volt, hogy mindez az éjszaka közepén zajlott. Persze például az Apple bolt nem vett részt az akcióban, így nyitva sem volt, de voltak bőven üzletek ahol 30-50-75 % kedvezménnyel lehetett vásárolni. Mindez szép és jó, csak egy amúgy is drága plázában szerintem még ilyen kedvezmények után sem olcsó semmi, szóval szerencsésen sikerült üres kézzel távoznom, ami a lelkiismeretemnek és a pénztárcámnak is nagyon jól jött. Persze ezzel egyedül voltam, mindenki hatalmas szatyor halmokkal távozott rajtam kívül, sokan bőröndöket húztak maguk után és abba gyűjtötték a szajrét. A buszon annyian voltunk hazafelé, mint még soha egyik hétköznap reggel sem :)

Éjfél után tele a kajálda emberekkel
Akik ott maradtak reggelig, azok viszont nem láthatták ezt,
pedig nagyon szép volt
Utólag megtudtam, hogy a kis csoportunkból nem érték be ezzel a bevásárlóközponttal, hanem utána még elmentek műszaki cikkeket nézni és vásárolni maguknak úgy hajnal 2 felé :)

Mondjuk ma én sem bírtam magammal és elmentem megnézni egy-két kedvenc üzletemet, de ott nem volt sajnos akció. Bár lehet, hogy nyitáskor, kora hajnalban ott is volt, de mire én normális emberi időben odaértem egy kiadós alvás után, már híre-hamva sem volt. De ettől függetlenül a tegnapi plázás leárazásos tapasztalat után meg kellett állapítanom, hogy ezek a boltok még így is olcsóbbak. Pedig ugyanúgy márkák kaphatóak, csak ez a bolt mindig akciózza a Michael Kors és Calvin Klein, stb cuccokat, nem csak egy fekete péntek tiszteletére, sőt annál is nagyobb engedménnyel. Szóval ma már nekem sem sikerült üres kézzel távoznom, de a lelkiismeretem teljesen nyugodt, hisz előtanulmányokat folytattam, nem csak úgy sebtében, eszetlenül szórtam a pénzt :) Bár terveztem még másik helyre is menni, mivel nem akartam tovább költekezni, inkább szépen hazafelé vettem az irányt és próbálok nem gondolni rá, milyen akciókról maradtam le a többi boltban :)

Vigasztalásképpen vagy inkább gondolat elterelésként mielőtt hazajöttem még lenéztem a közeli óceánpartra, mert délutánra eléggé felélénkült a szél megint és kíváncsi voltam a hullámzó vízre itt fent és nem csak odalent a sulimnál. Szép ez így is, napsütésben is, lent is, fent is, szóval bárhol bármikor :)

Felhők és hullámok

A felhőket én festettem :)

Tarajok
Szóval ez a két nap is eseménydúsan telt, bár nem igazán olyan történésekkel, amikről órákig tudnék írogatni ide, de ha minden jól megy, akkor a holnapi nap olyanra sikeredik majd :)

Addig is zárásképpen egy kép ma estéről. A házinénimnél vendég van és voltak együtt a magyar boltban vásárolni. Mondjuk oda én is szívesen mentem volna, de erről lemaradtam, majd egyszer megnézem magamnak. De azért vicces volt, hogy ez a kép fogadott a konyhában. És a hűtőt még le sem fényképeztem, pedig ott van kolbász is meg hurka is :)

Na jó a cirill betűs hajdina nem annyira illik a képbe :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése