2013. szeptember 19., csütörtök

Hétköznapi praktikák

Na ma egy olyan nap volt, mikor ki sem tettem a lábamat a lakásból, szóval túl sok mesélni valóm nincs. De azért egy rövidet megpróbálok.

Ugyanis "hazudtam", egy kicsit mégis kitettem a lábam, de csak a ház hátsó felén lévő "mosodába" mentem. Ez egy 8 lakásos társasház, de itt a mosógép az ilyen bérelhető lakásokban nem divat, ezért van egy kis mosóhelyiség hátul. Van benne két hatalmas mosógép és két hatalmas szárító.

Én még nem mostam, csak néztem hogy működik, de végülis nem olyan bonyolult, egy bekapcsoló gomb, azt csá :) Na de amúgy tudni kell, hogy hideg vízzel mos. Hát ez nekem furcsa, de majd az első mosásnál meglátom, hogy mire képes. Bár mondjuk egy olajos munkásruhát gondolom nem mos ki, talán az én kis városi poros ruhácskáimmal csak elboldogul majd.

Amúgy a szárítógép jó dolog, olyan szárazon jön ki belőle a cucc, hogy akár rögtön fel is lehetne venni. Persze ez otthon sem elérhetetlen, de azért nincs minden háztartásban, sőt. Mondjuk nekem még mindig baromi furcsa ez a szennyesruhákkal mászkálás és máshol mosás, de még mindig jobb, ez a hátsó megoldás, mintha egy mosodába kellene mondjuk buszon elszállítani a "koszos" holmit.

Picit jobban is elgondolkoztam a dolgon. Egy mosás 1,25 dollár, egy szárítás is ennyi. Azaz kevesebb, mint 600 forintból van meg egy mosás, bár ha színes és fehér külön, akkor mondjuk 1200. Ha egy mosógép mondjuk 80ezer, akkor 67-szer lehet egy mosógép árából mosni egy adag színeset és egy adag fehéret. Mondjuk az nem túl sok, főleg ha valaki naponta mos (ugye, Rita? :D) De egy kis háztartásnak talán elmegy, főleg ha a vízszámlát is hozzá számoljuk. Na de mindegy, ha egyszer innen hazatalálok, azért a mosógépemet nem fogom száműzni a fürdőszobámból, az tuti fix :)

Persze mosogatógép sincs itt, kopik is a körömlakkom a sok mosogatástól. Pontosabban csak kopna, ugyanis van egy jópofa szerkezet: nyeles mosogatószivacs, a nyelébe lehet adagolni a mosógatószert és onnan szépen adagolja a szivacsra. Én meg csak a nyelét fogom, így kevesebbet érintkezik a cuccokkal a körmöcském. Persze jól odakozmált edényt még nem próbáltam meg ezzel a nyeles szerkezettel tisztogatni, lehet egy kis kaparászásra ott azért szükség lenne, de egyelőre nagyon bejött ez a cucc, ilyet viszek majd haza, az tuti. Persze mosogatószer nélkül :) Mondjuk holnap végre főzök is egyet magamra, lehet odakozmálom egy picit a bolognait, aztán letesztelem a nyeles szivacsot.

Amúgy az ok, amiért ma nem mozdultam ki, végre nem az időjárás, hanem én magam. Már kevésbé tüsszögök és fáj a torkom, most már szimplán csak köhögök. De nagyon. Szóval úgy döntöttem, ma kikúrálom magam. Ennek örömére "begyógyszerezve" délután alukáltam is egy jó nagyot, de szerintem nemsokára megint megpróbálkozom vele, mert a fejem is hasogat. Muszáj leszek valami ellenszert kitalálni a klímák ellen, mielőtt így maradok.

Holnapra sincs túl nagy program beiktatva, elmegyek bevásárolni valami kajafélét, megfőzöm a bolognait, aztán max délután lenézek a tengerpartra. Bár most épp esik az eső odakint, de persze melegnek meleg volt ma is bőven. Hétvégére sem tudok még nagy programot, kezdem "unni" ezt a fene nagy szabadságot, hiányzik már kicsit nekem a pörgés, nem vagyok hozzászokva hogy egyszer erre lógatom a lábam, aztán meg arra :) Persze azért valamerre elnézek majd, csak még meg kell álmodnom, így busszal elég messze van minden izgi hely. Mondjuk az eddigiek is elég izgik voltak, szóval csak találok valamit :)

Na de aztán hétfőn kezdődik a suli, lehet visszasírom ezt én még, de szerintem inkább kell nekem már ez a kis tennivaló. (Tényleg valaki megírhatná, hogy holnap lesz-e FrontEnd élesítés. Persze ez sokaknak semmit nem mond, de akinek valamit, az beavathatna már, hogy mi folyik a Lada-gyárban, ahogy egy kedves ismerősöm szokta volt mondani :)

Na de hogy a mai bejegyzésem se maradjon fotó nélkül, íme egy tegnapról. Miaminak a bevándorlókkal való örök barátság jelképe, hát úgy legyen :)


De csak azért ez, mert a mosogatószivacsot ciki lenne kimennem most lefényképezni, mert nem vagyok egyedül, de holnap ígérem az lesz az első dolgom :D

Ja és még valami. Pont a tegnapi bejegyzésemre nem érkezett semmi komment se itt, se mailen, pedig azt hittem, annak lesz a legnagyobb visszhangja. Elfogyott az összes olvasóm? Vagy csak nem tudtok nyomdafestéket tűrő (bár úgysem nyomtatom ki) dolgokat írni és csak anyukám csuklik?? :))

5 megjegyzés:

  1. Halihó!

    Úgy tudom lesz FE3 élesítés, szóval izgulhatsz, ha van kedved. ;)
    Olvastam a tegnapi posztot is, de a celebvilág bolzasztóan uncsi. :)

    Üdv,
    PoK

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi PoKi :) Izgulni nem fogok, azt tegye meg aki jelen van, de a végeredmény azért érdekel :))

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Azért is ide írom a kommentet - a tegnapi okán:
    - Nekem a lukas ház tetszett - ahová céloz a szobor :-)
    - a képeket, amiket felraksz, azokat az iPhone-nal csinálod?

    Jobbulást! és tényleg hordj magaddal valami akármilyen vékony cuccot, amit a hátadra/nyakadra tehetsz, különben sokáig fog tartani ez a klíma-probléma. Nálam ez egy vékony, de nagy kendő :-)

    Vigyázz magadra!

    Margit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @Margit, igen, ezek iPhone képek. Még 4S-esek. Aztán meglátjuk mit hoz a jövő :)))

      Törlés